Dit is Berlijn

Tips Berlijn

Tips Berlijn

Ben je op zoek naar tips over Berlijn? Als je aan tips denkt kun je natuurlijk aan vele verschillende categorieën tips denken, dat is dan ook de reden dat we hier diverse soorten tips geven die bruikbaar zijn als je naar Berlijn gaat. Je vindt hier tips over wat je echt niet mag missen in Berlijn maar ook over de voorbereiding als je naar Berlijn gaat. 
In Berlijn zul je waarschijnlijk veel lopen, dus een tip is om comfortabele schoenen mee te nemen. Mocht je in de winter gaan, neem dan ook voldoende warme kleding mee want het kan er erg koud worden!

Tips Voorbereiding Berlijn

Berlijn kent een rijke geschiedenis, en als je naar Berlijn gaat is het handig om je te verdiepen in de geschiedenis van Berlijn zodat je bij het bezoeken van de vele bezienswaardigheden een gevoel krijgt en je een voorstelling kunt maken van hoe het vroeger geweest zou zijn. 
Als je met de auto naar Berlijn gaat vergeet dan vooral niet een Milieusticker aan te schaffen, om in het centrum van Berlijn te mogen rijden. 
Ook is het natuurlijk altijd handig om een reisgids mee te nemen als je Berlijn bezoekt, zodat je informatie over bezienswaardigheden kunt teruglezen. 

Tips Bezienswaardigheden Berlijn

Berlijn heeft vele bezienswaardigheden en natuurlijk is het afhankelijk van je eigen voorkeur welke je wilt bezoeken. Maar het bekijken van (resten van) de Berlijnse Muur als je naar Berlijn gaat mag natuurlijk eigenlijk niet ontbreken. Reichstag, Unter den Linden en Brandenburger Tor mogen natuurlijk niet ontbreken in het rijtje tips. Verder kun je naar Museumeiland gaan, waar diverse musea gevestigd zijn en dus dicht bij elkaar liggen. Handig is dat er ook een kaartje verkrijgbaar is die toegang geeft tot alle musea op het museumeiland, zodat je niet opnieuw in de rij hoeft te staan en kosten bespaart. 
Ben je langere tijd in Berlijn en wil je iets anders? Niet ver buiten Berlijn ligt het concentratiekamp Sachsenhausen, dat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het adres daarvan is Straße der Nationen 22, D-16515 Oranienburg. 

Tips Biergarten Berlijn

Duitsland kent vele 'Biergarten' en de oudste in Berlijn is biergarten Prater. Eigenlijk zijn Biergarten plekken (buiten) waar mensen bij elkaar komen en bier drinken en lekkere hapjes eten. De Biergarten Prater ligt in Prenzlauer Berg. Als je veel hebt gelopen door de stad om alle bezienswaardigheden te bekijken en musea te bezoeken, is het een tip om even uit te rusten in deze Biergarten. Het bier is er ook nog eens goedkoop, je betaalt ongeveer €3,- voor een halve liter. Als je trek hebt kun je ook typische Duitse gerichten bestellen zoals bratwurst en knödel. Je vindt deze Biergarten op de Kastanienallee 7-9, en het dichtst bijzijnde metrostation is Eberswalder Strasse (alleen 's zomers geopend). 

Tips Zomer in Berlijn

Ben je in de zomer in Berlijn? Ga dan vooral op de echt hete dagen ook naar een van de stadsstranden in Berlijn. Dit biedt een welkome afwisseling, vooral op de hete dagen. Daarnaast kun je natuurlijk terrasjes opzoeken en wat ook erg lekker is, is 's avonds buiten eten. Dit kan bijvoorbeeld goed in de buurt van Mehringdamm, bij de Bergmanstraße. Het is erg gezellig om daar 's avonds op een terrasje te eten en je hebt keuze uit vele verschillende restaurants, dus er is voor ieder wat wils!

Share this page