Dit is Berlijn

Uit eten Berlijn

Uit eten Berlijn

Als je lekker uit eten wilt in Berlijn, dan kun je hier goed eten voor niet teveel geld. Vaak is het goedkoper dan in Nederland. Vaak eet men in Berlijn rond dezelfde tijd als in Nederland, en de restaurants zijn dan ook meestal geopend ergens tussen 17:00 - 23:00 uur. In Berlijn vind je restaurants met diverse keukens, sushi, Italiaans, aziatisch... je vindt er van alles. 

Bekende straten waar je lekker uit eten kunt gaan zijn bijvoorbeeld de Bergmanstraße (bij metrostation Mehringdamm), en de Oranienstraße (metrostation Görlitzer Bahnhof). Hier kun je op zoek naar gezellige restaurantjes, en bij mooi weer buiten eten op de terrasjes. 
De bekende toeristische plekken zijn de Oranienburgerstraße (in de wijk Mitte) en restaurantjes rondom de Kürfurstendamm

In de wijk Mitte zijn ook veel restaurants te vinden, vooral Italiaans. Rondom de Hackescher Markt is het ook erg leuk eten! De eerder genoemde Oranienburgerstraße ligt ook in Mitte. 

In Prenzlauer Berg, een stadsdeel van de wijk Mitte, zijn ook veel restaurantjes. Je vindt hier bijvoorbeeld de Kastanienallee (Metrostation Eberswalder Straße), waar vele leuke restaurants zitten. 

Wil je een terrasje pakken, ga dan naar de wijk Friedrichshain, hier vind je vele terrasjes in de Simon-Dach-Straße. Dit is wel een vrij toeristische straat. Aziatische restaurants (bijvoorbeeld Indiaas en Thais) vind je ook in deze wijk terug. 

Share this page