Dit is Berlijn

Markten in Berlijn

Markt Berlijn

Berlijn kent verschillende soorten markten, maar voornamelijk veel vlooienmarkten. Als je van vlooienmarkten houdt is Berlijn dus zeker de plek om te zijn. Ook kun je er lokale producten ontdekken. Een bezoek aan deze markten is dus zeker de moeite waard als je in Berlijn bent. Je vindt markten met kleding, kunst, antiek, duitse producten, etenswaren.. er is van alles te ontdekken.  

Vlooienmarkt bij Straße des 17. Juni

Wijk: Charlottenburg
Openingstijden: zaterdag en zondag 10:00 - 17:00
Adres: Straße des 17. Juni 106 10623 Berlin
S-Bahn: Tiergarten

De vlooienmarkt langs de Straße des 17.Juni is een van de beroemdste antiekmarkten in Berlijn. Naast tweedehands (zoals porselein, vintage kleding, boeken) en nieuwe artikelen zijn er ook kunst en design artikelen te koop. De markt vindt elke zaterdag en zondag plaats tussen Ernst-Reuter-Platz en S-Bahn station 'Tiergarten'. 

Vlooienmarkt bij Boxhagener Platz

Wijk: Friedrichshain
Openingstijden: zondag 10:00 - 20:00
Adres: Boxhagener Platz 1 10245 Berlin
U-Bahn: Frankfurter

Op zondagen nodigt deze vlooienmarkt mensen uit om naar Boxhagener Platz te komen in het zuiden van Friedrichshain-District. Bij deze kleine markt worden boeken en vinylplaten verkocht. Door de weeks worden er groenten en fruit verkocht. 

Vlooienmarkt Flowmarkt

Wijk: Neukölln
Openingstijden: april t/m oktober de eerste en derde zondag van de maand, 10:00 - 18:00
Adres: Maybachufer 36 12047 Berlin
U-Bahn: Hermannplatz/Sonnenallee

Deze markt heeft het allemaal, een geweldige locatie langs de rivier en veel entertainment. Van privé tweedehands goederen tot unieke design producten, er wordt hier van alles aangebroken. De Flowmarkt wordt een soort festival als de bezoekers gaan zitten om te eten en te drinken en luisteren naar de muzikanten. 

Winterfeldt Markt

Openingstijden: woensdag 8:00 - 13:00, zaterdag 8:00 - 15:30
Adres: Winterfeldtplatz, 10718 Berlijn
U-Bahn: Nollendorfplatz

Berlijners komen massaal naar deze zaterdagmarkt om te struikelen over de vele Duitse producten. Bloemen, kleding, spullen voor huisdieren en speelgoed worden hier verkocht, maar vele komen hier voor hun wekelijkse boodschappen zoals vlees, volkorenbrood, kaas en groentes. Veel café's rondom het plein kijken op de markt uit dus is het ook een sociale plek om even te zitten en 'mensen te kijken'. 

Turkse Markt

Openingstijden: dinsdag en vrijdag 11:30 - 18:30
Adres: Maybachufer, 12047 Berlijn
U-Bahn: Schönleinstraße

Zoals de naam al doet vermoeden is de Turkse markt ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de Turkse mensen in Berlijn, met de verkoop van Turkse producten (feta, olijven, kaas, gedroogd fruit) en ook andere spullen zoals handschoenen en slippers. Deze markt wordt steeds meer een trekpleister voor het jonge publiek van Neukölln en loopt aan de zuidzijde van het Landwehrkanal. 

Share this page