Dit is Berlijn

Concentratiekamp Berlijn

Concentratiekamp Berlijn (Sachsenhausen)

Sachsenhausen is een concentratiekamp nabij Berlijn, dus als je een bezoek wilt brengen aan een concentratiekamp dan kun je hier gemakkelijk naartoe. Het ligt ongeveer 35 kilometer van Berlijn in de wijk Sachsenhausen in Oranienburg. Het kamp is in 1936 gebouwd door gevangenen. Er hebben ongeveer 200.000 mensen gevangengezeten tijdens de tweede wereldoorlog. Er zijn tienduizenden mensen om het leven gekomen. Krijgsgevangenen, tegenstanders van Adolf Hitler, joden, homoseksuelen en Jehova's getuigen werden hier gevangengenomen. Vaak kwam men om door uithongering, uitputting, marteling of executie. 

Route:

Je komt bij het concentratiekamp vanuit Berlijn door de S1 te nemen tot het Oranienburg Station, dit is de laatste halte en de reis duurt ongeveer 45 minuten vanaf Berlijn Friedrichstraße station. Iedere 20 minuten vertrekt er een trein. 
Vanaf Berlijn Hauptbahnhof gaat ook een trein, RE5 richting Stralsund/Rostock. Ook deze kun je nemen en dan uitstappen bij Oranienburg station. De reis duurt ongeveer 25 minuten en er gaat ieder uur een trein. 
Je hebt een 'ABC' ticket nodig  (aangezien de reis door die 3 zones gaat). Meer informatie vind je bij Openbaar Vervoer Tickets en Prijzen
Vanaf het station Oranienburg is het ongeveer 20 minuten lopen (volg de borden). 

Met de auto neem je de snelweg A111 en rijdt je richting Hamburg. Bij Oranienburger Kreuz neem je de A10 naar Prenzlau. Neem de afslag Birkenwalder en rijdt verder over de B96 totdat je bij Oranienburg aankomt. Volg de borden richting 'Gedenkstätte'. 

Het adres is Straße der Nationen 22, D16515 in Oranienburg.

Openingstijden:

15 maart - 14 oktober: dagelijks 8:30 - 18:00
15 oktober - 14 maart: dagelijks 8:30 - 16:30

De musea, het archief en de bibliotheek zijn gesloten op maandagen, maar de open lucht tentoonstelling en het memorial zijn wel open. 

Share this page