Dit is Berlijn

Trein naar Berlijn

Trein naar Berlijn

Je kunt heel goed vanuit diverse steden in Nederland met de trein naar Berlijn. De reis is vanaf meerdere steden rechtstreeks en ook snel. Het is dus zeker een aanrader om met de trein naar Berlijn te gaan! Met NSHispeed kun je een treinkaartje boeken naar Berlijn. De reis duurt 6,5 uur (vanaf Amsterdam). Hoe vroeger je je kaartje boekt, hoe goedkoper het is. Als je vanaf Amsterdam reist, kun je 6 keer per dag rechtstreeks met de Intercity naar Berlijn. Deze reis duurt maar 6:20 uur en je hoeft niet over te stappen. Je kunt vanaf 7 stations in Nederland vertrekken met de Intercity Berlijn, namelijk Amsterdam Centraal, Hilversum, Amersfoort, Deventer, Almelo en Hengelo. 

In Berlijn kom je an op de Berlin Hauptbahnhof. Om je reis naar je verblijfplek in Berlijn te plannen gebruik dan onze routeplanner met het openbaar vervoer in Berlijn

Een enkeltje is in 2e klas verkrijgbaar vanaf €39,-
Een enkeltje is in de 1e klas verkrijgbaar vanaf €69,-

Behalve bij NSHispeed kun je ook direct bij Deutsche Bahn (DB) je treinkaartje kopen. Het is verstandig om de tarieven met elkaar te vergelijken. 

De trein is een ideale manier om naar Berlijn te reizen. Je komt namelijk aan in het centrum van Berlijn, zonder overstappen. Er zijn meerdere momenten op de dag dat je met de trein naar Berlijn kunt reizen, dus kies een tijd die aansluit bij jouw wensen. In de trein is ruimte voor bagage en fietsen, en er is een restauratie aanwezig evenals elektriciteit. Dus leun lekker achterover, lees een boek, geniet van het uitzicht, en je komt ontspannen op je bestemming aan. Het is aan te raden om de treintickets naar Berlijn on-line te boeken, omdat dit vaak goedkoper is dan een boekingskantoor. De tickets kun je opgestuurd krijgen of uitprinten, en je kunt betalen met bijvoorbeeld iDeal of je creditcard. Doordat er elektriciteit aanwezig is, kun je ook makkelijk je laptop meenemen.

Het is aan te raden om een zitplaats te reserveren. Je betaalt dan wel iets extra (een paar euro), maar je weet wel zeker dat je niet hoeft te staan. Op je kaartje staat dan ook aangegeven welk treinstel je moet hebben (en dit staat op de trein aangegeven). Als je een fiets wilt meenemen, betaal je daar ook iets extra voor (tenzij je een vouwfiets ingepakt meeneemt, dit is gratis). De treinkaartjes naar Berlijn zijn 3 maanden van te voren te boeken via internet.

Share this page