Dit is Berlijn

Bus (Openbaar Vervoer)

Bus Berlijn (Openbaar Vervoer)

In Berlijn zijn er verschillende buslijnen van BVG. Deze rijden de routes die niet door het overige vervoer gedekt worden. Een speciale bus is de dubbeldekker bus in Berlijn waarin je een geweldig uitzicht hebt. 

Overdag verbinden buslijnen 100 en 399 de buitenwijken met het centrum of met S-Bahn en U-Bahn stations. 

Klik hier voor informatie over tarieven en kaartjes voor het openbaar vervoer in Berlijn.

Bus 100

Deze buslijn 100 is uitstekend geschikt als toeristenbus. De bus rijdt zeer frequent en is dus ook wel geschikt als een goedkopere variant van de 'Hop On Hop Off Bus'. Het voordeel is dat je algemene openbaar vervoer kaartje ook geldig is op deze bus en je dus niet een los ticket hoeft te kopen en de bus komt langs vele bezienswaardigheden. Bus 100 vertrekt bij Alexanderplatz, waar je een bezoek kunt brengen aan de televisietoren (Fernsehturm). Vervolgens gaat de bus via de Karl-Liebknecht-Straße (waar je langs de Berliner Dom komt en langs het museumeiland) naar de Brandenburger Tor (uitstappen bij Unter den Linden) en niet ver verwijderd van het Reichstag. Bij Reichstag kun je weer opstappen en de bus gaat dan verder naar Breitscheidplatz en Kurfürstendamm, waar ook de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche is. De buslijn eindigt bij Zoölogischer Garten

Metro bus

De metrobussen worden aangegeven met een M en twee cijfers. Er zijn 17 MetroBussen, deze rijden iedere 10 minuten, 24 uur per dag. Onderaan deze pagina is een 24 uurs Openbaar Vervoer kaart te zien waarop ook de Metro Bus lijnen worden weergegeven. 

Nachtbussen

Nachtbussen worden aangegeven met een N en rijden de hele nacht door. De nachtbuslijnen N1 tot N9 vervangen de U-bahn lijnen U1 tot U9 van maandag tot vrijdag nacht. De andere nachtbussen N10 tot N97 vervangen de belangrijkste daglijnen. 

ExpressBus

De ExpressBus routes zijn aangegeven met een X. De express vloot bestaat uit verschillende type bussen, van dubbel dekkers die iedere 5 minuten rijden tot kleinere bussen die rijden in 20 minuten intervallen. 

Share this page