Dit is Berlijn

Dierentuin Berlijn

Dierentuin van Berlijn

De Zoölogischer Garten (Zoo Berlin, Dierentuin Berlijn), een van de twee dierentuinen in Berlijn, is een van de oudste dierentuinen ter wereld. Deze dierentuin ligt bij Bahnhof Zoologischer Garten in de wijk Charlottenburg in het centrum van Berlijn. Het is de meest soortenrijke dierentuin ter wereld. Deze dierentuin is de favoriete familieplek, het is rachtig met een grote speeltuin, restaurants en koffietentjes, en biedt genoeg voor een hele dag vermaak. Deze dierentuin is de eerste dierentuin die opgezet werd in 1844, in Duitsland.

De tijden waarop er gevoerd wordt kunnen voorafgaand aan je bezoek bekeken worden op de website van de dierentuin.

De dierentuin bevat verschillende verblijven:

Het roofdierenhuis
Om dit verblijf liggen leeuwen en tijgers, een verblijf voor reuzenpanda Bao Bao en verblijven voor andere roofdieren. 

Het nachtdierenhuis
Hier bevinden zich meer dan twintig diersoorten. Er is een Afrikaans savannelandschap met aardvarkens, er zijn regenwouden van Madagaskar, Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika, woestijnen van Afrika en Australië, vleermuizen en meer. 

Het aquarium
Dit gedeelte is apart van de dierentuin te bezoeken. Er zijn vissen, reptielen amfibieën en geleedpotigen. Er zijn kwallen, krokodillen, reuzensalamanders en reuzenwielwebspinnen. 

Het apenhuis
Hier zijn mensapen en andere primaten. Er worden 24 soorten primaten gehouden. Gorilla Bokito komt ook uit Berlijn, voordat hij naar Diergaarde Blijdorp kwam.

Het antilopenhuis
Hier leven vijf soorten antilopen en de netgiraffen. Er is een klein Afrikaans landschap gemaakt in het gebouw. 

Het nijlpaardenhuis
Hier zijn twee verblijven voor dwergnijlpaarden en een groot bassin voor nijlpaarden. Ook zijn er nyala's en wrattenzwijnen. 

Het vogelhuis
Hier is een papegaaien-afdeling, een centrale hal, doorloopbare verblijven en neushoornvogels-afdeling. In de papegaaienafdeling staan geen levende planten, die ozuden dan namelijk worden opgegeten door de papegaaien. De centrale hal is de grootste afdeling, daar leven vogels uit de tropen en droge gebieden. Er is ook een fazanterie, die beroemd is vanwege de kiwi's. 
Het pinguinhuis: dit is een van de nieuwste verblijven van dierentuin Berlijn en er verblijven vier soorten pinguins.

Share this page