Dit is Berlijn

Berlijn met Kinderen

Berlijn met Kinderen

Berlijn is een leuke stad om als stedentrip met kinderen naartoe te gaan, want er is genoeg te doen, én het is makkelijk bereikbaar. Allereerst kun je er natuurlijk met de auto naartoe, maar ook met de trein naar Berlijn is al een belevenis voor kinderen. Vliegen is ook een optie. Hier vind je informatie over wat je kunt doen als je met kinderen naar Berlijn gaat. 

  • Allereerst is er natuurlijk de Zoölogischer Garten, de dierentuin in Berlijn. Wie houdt er nou niet van? De dierentuin is leuk voor jong en oud, en dus zeker de moeite waard om een bezoek te brengen als je met kinderen naar Berlijn gaat. 
  • Berlijn heeft ook SeaLife en Aquadom, erg leuk om te bezoeken. Het Aquadom bevindt zich in het hotel Radisson SAS, je kunt hier met een lift door een enorm aquarium. Dit kan echter alleen als je gast bent van het hotel, of als je een kaartje hebt van SeaLife. Als je vooraf via internet boekt, is je kaartje goedkoper. Dat kan hier. Een kaartje voor volwassenen kost dan maar €11,50 en voor kinderen €9,40. 
  • Kinderen vinden het vaak ook erg leuk om naar de Fernsehturm te gaan, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Deze toren bevindt zich bij Alexanderplatz, en met een lift kun je heel snel naar boven. 
  • Berlijn heeft een LEGOland Discovery Center! Erg leuk als je kind(eren) van LEGO houdt! Je kunt ook combinatietickets kopen met SeaLife. Het is aanbevolen om vooraf on-line kaartjes te kopen. Dit is goedkoper en je bent er zeker van dat je kunt gaan op het moment dat jij het wil. 
  • Het Techniek Museum in Berlijn is echt een aanrader. Je koopt hiervoor een combinatieticket met het Science Center, je hebt hier ook een interactieve afdeling waar kinderen zelf allerlei proefjes kunnen doen. Je vindt in het Techniek Museum verder allerlei informatie over vliegtuigen, oldtimers, treinen, computers, radio's, en meer! Op vele afdelingen van het Techniek Museum zijn activiteiten te doen, maar met name de afdeling Science Center Spectrum is erg leuk voor kinderen aangezien het heel interactief is. Waarom is de lucht blauw? Kun je warmte zien? Waarom kan een vliegtuig vliegen? Het antwoord op die vragen en vele anderen vind je in het Science Center Spectrum. Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang, een kaartje voor een volwassene kost €6,-.  
  • Kinderen die van dinosaurussen houden, zullen het Natuurkunde Museum erg leuk vinden! In dit museum heb je diverse tentoonstellingen, bijvoorbeeld over dinosaurussen maar ook over de evolutie en kosmos. Kinderen kunnen zich hier zeker een dag vermaken. 
  • Bij mooi weer is het natuurlijk aan te raden om een bezoek te brengen aan een stadsstrand in Berlijn of omgeving, zoals Wannsee. 

Share this page